Селекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман планира Мануел Нойер да бъде титулярен вратар на Евро 2024. Капитанът на Байерн Мюнхен ще пропусне приятелските мачове с Франция и Нидерландия през март, но това няма да промени решението на специалиста, който е начело на Бундестима.

"Решението няма как да се промени заради мускулен проблем. Това е малка контузия. Той няма да бъде извън игра за осем месеца. Горд съм, че разполагам с вратари от световна класа. Марк Андре тер Щеген ще получи шанс сега", коментира Нагелсман пред медиите, цитиран от ДПА в петък.

37-годишният Нойер трябваше да се завърне в състава на Германия по време на двубоя на четирикратните световни шампиони с Франция в Лион, след като счупи крак след края на Мондиал 2022 в Катар и беше извън терена за много дълъг период от време. Сега стражът на Байерн Мюнхен има мускулна травма.

Тер Щеген ще заеме мястото на Мануел Нойер на вратата на Германия в предстоящите проверка за германците, които са домакини на Европейското първенство през юни и юли.