Бившият футболист на Литекс (Ловеч) и ЦСКА Еуген Трика ще бъде новият треньор на ФКУ Крайова 1948, съобщиха румънските медии. Трика заема мястото на италианеца Николо Наполи, на когото е предложено да остане в клуба като технически директор.

Задачата на Трика е да спаси ФК У Крайова 1948 от изпадане, след като тимът не може да се измъкне от последните четири места след началото на 2024-а година.

След като отбора отпадна в турнира за Купата на Румъния от Волунтари и има равни точки с предпоследния Динамо (Букурещ), президентът Адриан Митетулу избра сигурен вариант – треньор, с когото е работил три пъти. Eуген Трика идва в Крайова от Александрия - отбор от плей-аута на втора лига.

Трика беше треньорът, който вкара отбора в Суперлигата през 2020-а година, но не успя да ги води там, тъй като Митителу го уволни още след края на лятната подготовка. До момента другият отбор от Крайова, който претендира да е наследник на Университатя, беше воден от италианеца Николо Наполи, който има девет периода като треньор и един като директор. Решението за 10-ото му уволнение от пейката е  няколко часа след катастрофата срещу Волунтари.

Медиите в Румъния пък го взеха за подигравки, след като в интервю преди мач за Купата обяви, че има нужда от три точки.

Олтенците имат катастрофален курс през 2024 година, като спечелиха само един мач от 12 изиграни. Завършиха 1:1 с Политехника (Яш) в Суперлигата, а в понеделник Трика ще дебютира като гост именно срещу този тим.