Вратарят на Реал Мадрид Андрий Лунин стана герой при дузпите срещу Манчестър Сити в четвъртфиналната среща-реванш на Шампионската лига по футбол. Той признава, че е имал късмет при спасяването на наказателния удар от халфа "гражданите" Бернардо Силва.

Изпълнението на португалеца беше насочено право в центъра на вратата. Стражът призна, че е взел решение да остане на място след инструкция от треньорския щаб на Реал.  

"Трябваше да поема риск при едно от изпълненията. Направих го и останах в центъра. В случая това се увенча с успех. Беше тежко гостуване и трябваше да страдаме много. Благодарен съм на съотборниците си, че така упорито се бориха. Не мога да си представя какво е да бягаш толкова много", заяви Лунин.

25-годишният украинец трябваше да чака своя шанс в клуба заради белгийската звезда Тибо Куртоа. Преди старта на сезона, Лунин имаше едва девет мача в Ла Лига след пристигането си от Зоря Луганск през 2018-а. Прекара първите два години в Испания под наем в Леганес, Овиедо и Реал Валядолид. След контузията на Куртоа в началото на кампанията той получи шанс да се бори за титулярно място с привлечения под наем от Челси Кепа Арисабалага. След това стана първи избор и с представянето си срещу Манчестър Сити доказа, че заслужава повече шансове.

"Има мачове, в които трябва да се бориш, не можеш постоянно да играеш с топката и да си най-добрият на терена. Този двубой беше точно такъв. Натрупах безценен опит. За първи път в кариерата си участвам в такъв сблъсък. 120 минути футбол, дузпи, отговорността, напрежението. Трудно ми е да обясня как се чувствам", добави стражът.