Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти не скри радостта си от победата срещу Барселона с 3:2, която приближи "Кралете" до рекордната им 36-а титла в Испания.

"Получи се равностойна битка, срещнахме съперник, който положи всички усилия да се опита да върне интригата в шампионата. Успяхме да се справим добре в различни ситуации. Два пъти изоставахме в резултата и трябваше да отвърнем на удара и успяхме да го направим. И с последни сили, използвайки последната капка енергия, която ни беше останала тази седмица, успяхме да вкараме победния гол и това е незабравимо", коментира Анчелоти.

"Гордея се с отбора, изиграха два много трудни мача. Свършихме страхотна работа с тях и сега сме доволни. Сега трябва да се подготвим за последната част от сезона. Ние сме в добра позиция, имаме много желание и ентусиазъм и играем в страхотна атмосфера на Бернабеу. Вярвам, че заедно ще постигнем нещо положително този сезон.

Титлата е много близо. Нека продължим в същия дух. Сега трябва да си починем, защото седмицата се оказа трудна, но незабравима“, каза Анчелоти, цитиран от "АС".