Бомба от Австрия! Уволненият само преди дни от ЦСКА Нестор Ел Маестро, е напът да поеме третия в Австрия – ЛАСК Линц. Новината е на местното издание Laola1.at. 

„Предстои ли Нестор Ел Маестро да се завърне като треньор в Бундеслигата? По-конкретно трябва да става дума за позицията на старши треньор в ЛАСК“, пише медията. Колегите от Австрия допълват, че Ел Маестро е бил видян на среща с представители на ЛАСК в Траун. 41-годишният футболист наскоро беше уволнен от ЦСКА за втори път и следователно е бъде свободен да поеме нова роля. През сезон 2019/20 Ел Маестро води Щурм Грац и многократно влиза в заглавията на медиите с избухванията си. След това работи в Саудитска Арабия (Ал Таавун), Турция (Гьозтепе) и последно в ЦСКА“, допълва Laola1.at, цитирано от Мач Телеграф.

Към днешна дата ЛАСК Линц заема 3-ото място в австрийската Бундеслига с 27 точки – 11 зад лидера Щурм Грац и 8 зад втория РБ Залцбург. Евентуалният бъдещ отбор на Нестор Ел Маестро победи два пъти Лудогорец през сезон 2020/21 в групите на Лига Европа – 3:4 в Австрия и 1:3 в Разград.

Снимка: БГНЕС