Италианските грандове Ювентус и Милан извъртяха постно 0:0 в голямото дерби на 34-ия кръг на италианската Серия А, проведено в Торино. По този начин „росонерите“ не позволиха на „Старата госпожа“ да скъси дистанцията до второто място.

Грандът от Милано запази преднината си от 5 точки именно на тази позиция. Тимът на Стефано Пиоли е със 70 точки. Ювентус е трети с 65 пункта на актива си.

Двата отбора започнаха много предпазливо мача, като първото наистина опасно положение бе в полза на Ювентус в добавеното време на първата част. Тогава Душан Влахович насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на гостите, но вратарят Марко Спортиело успя да спаси със сетни усилия, избивайки топката в корнер.

В 50-ата минута на мача Спортиело направи страхотно спасява и след шут на Филип Костич от "бианконерите", а Данило не успя да отправи хубава добавка, за да вкара.

Милан се показа като опасен отбор едва в 66-ата минута, когато Рубен Лофтус-Чийк отправи хубав удар от дистанция, който профуча покрай десния стълб на вратата.

В 73-ата минута Аркадиуш Милик отправи опасен удар с глава, но Спортиело отново показа забележителен рефлекс и спаси вратата на гостите от Милано.

В последните минути на мача Ювентус направи всички възможно да стигна до късна победа. Първо, Адриен Рабио направи добавка и насочи топката в левия ъгъл, като бе спасена от защитник на "росонерите" пред голлинията, а веднага след това Милик засече топката от удобна позиция, но я прати покрай десния стълб.