Английският Арсенал показа, че мисли за бъдещето си, като подписа с надеждата на мексиканския футбол Карлос Вела от Чивас Гуадалахара. Младокът направи фурор на световното първенство до 17 години в Перу, като помогна на Мексико да спечели титлата, отбелязвайки 5 гола.


Въпреки че все още не е изиграл нито един мач за мъжкия отбор на Гуадалахара, роденият на 1 март 1989 година футболист хванал окото на скаутите на английския клуб по време на шампионата в Южна Америка. Точната сума за трансфера не бе разкрита.


“Да, Карлос Вела вече принадлежи на Арсенал за следващите 5 години. Преди да подпишем договора направихме 3 промени в него, но те бяха приети от лондоския клуб. От Арсенал ни увериха, че ще преотстъпят Вела в друг тим, преди да заиграе във Висшата лига. В случай, че решат да го продадат, първия вариант ще бъде Чивас” заяви вицепрезидентът на мексиканския клуб Нестор де ла Торе.


Вела ще последва сънародника си Харед Борхети, който стана първия мексиканец заиграл в Англия. От този сезон нападателят носи екипа на Болтън, който отстрани Локомотив Пд в турнира за купата на УЕФА.