Баскетболистите на САЩ постигнаха убедителна победа над Доминиканската република със 105:62 във втората си контрола преди световното първенство. 

Двубоят в „Медисън Скуеър Гардън” предложи много атрактивни изпълнения, като селекционерът Майк Кжижевски използва повечето от резервите си през второто полувреме. Плеймейкърът Дерик Роуз получи почивка, за да не се пренатоварва след дългото отсъствие от терените. 

„Просто искам да се предпазя. Програмата е натоварена, а аз играя толкова много за първи път през последните 2 години. Искам да съм на терена, но в същото време зная, че здравето ми е най-важно” заяви Роуз. 

В негово отсъствие Кайри Ървинг вкара и 5-те си опита от игра и завърши с 12 точки. Толкова отбелязаха и Джеймс Хардън и Андре Дръмънд, а Руди Гей и ДеМар ДеРозън добавиха по 13. 

Франсиско Гарсия отбеляза 14 точки за гостите, които водеха с 6:4 в началото, но след това последваха 14 поредни точки от домакините и интригата в двубоя бързо приключи. 

Американците успяха в 58% от стрелбите си, като доста от точките дойдоха след забивки и бързи атаки. Очаква се тази вечер да стане ясен окончателния състав за турнира в Испания, като от настоящия тим ще отпаднат четирима играчи.