Вдъхновени от големия си фен – президента на САЩ Барак Обама, баскетболистите на Чикаго знаеха, че не могат да си позволят да загубят първия си мач от новия сезон в НБА. 

Макар и в края на мача с Кливланд да изпуснаха солиден аванс, Биковете спечелиха с 97:95 срещу най-големия фаворит за титлата, воден от ЛеБрон Джеймс и тръгнаха с победа при новия си треньор Фред Хойбърг. 

Никола Миротич завърши с 19 точки, Дерик Роуз вкара 18, а Джими Бътлър добави 17 за успеха, който бе поне частичен реванш за загубата на Булс от Кавалиърс в плейофите през пролетта. 

Домакините водеха през повечето време и изглеждаше, че са си гарантирали триумфа, след като дръпнаха с 97:89 75 секунди преди края. Две поредни тройки на Кевин Лав обаче, стопиха аванса си им на 2 точки 33 секунди до сирената. 

Роуз пропусна и гостите получиха шанс. ЛеБрон тръгна на пробив, но отнесе страхотен чадър от Пау Гасол, който блокира 6 изстрела в мача. След това гостите не стигнаха до последен изстрел и загубиха. 

Джеймс бе лидер на Кливланд с 25 точки и 10 борби, но заради проблеми в гърба на няколко пъти лягаше встрани от игрището, което определено е притеснително. Мо Уилямс помогна с 19 точки, а Кевин Лав вкара 18. 

В последния мач от деня Детройт спечели гостуването си на Атланта със 106:94 след 21 точки на Колдуел-Поуп и по 18 на Маркъс Морис и Андре Дръмънд. Буталата спечелиха борбата с 59-40, което бе в основата на триумфа.