Когато Кевин Дюрант играе така, за Сан Антонио ще има много проблеми. Суперзвездата на Оклахома Сити избухна с 41 точки и изведе тима си до победа над Шпорите със 111:97 и равенства от 2-2 в серията. Мач №5 обаче е в Тексас. 

Дюрант се развихри в последната четвърт, когато отбеляза 17 точки, с една повече от целия тим на съперника. Той реализира и 6-те си опита за стрелба от игра и помогна на Тъндър да се откъснат напред и да триумфират. 

„Когато разполагаш с широчина в отбора подобни представяния са рядкост. Аз обаче просто исках да бъда постоянен в играта си и знаех, че мога да вкарам някой и друг кош. Благодарен съм на съотборниците ми, които бяха страхотни“ коментира скромно Дюрант. 

А той определено получи помощ, защото Ръсел Уестбрук приключи с 14 точки и 15 асистенции, Дион Уейтърс вкара 17, а Стивън Адамс помогна с 16 точки и 11 борби за успеха на домакините, които успяха в 50,6% от стрелбите си от игра. 

Сан Антонио водеше с 11 точки в началото на втората част, с 8 на почивката и с 6 малко след старта на последната четвърт. В нея обаче Дюрант наниза две поредни тройки и тимът му дръпна с 93:87. Нов кош на звездата окончателна гарантира триумфа. 

„Той беше фантастичен. Това е. Не зная какво друго да кажа. Трябва да му се отдаде заслуженото, защото бе невероятен“ заяви треньорът на гостите Грег Попович. Тони Паркър водеше Сан Антонио с 22 точки, Кауай Ленърд добави 21, а Ламаркъс Олдридж 20, но тексасци вкараха едва 2 тройки от 12 опита.