Бостън се сбогува с легендата си Пол Пиърс, който изигра последния си мач в града, макар и като част от ЛА Клипърс. 

След 15 сезона с екипа на Селтикс, крилото бе посрещнат с бурни овации от феновете и преживя наистина емоционални минути, макар и настоящият му тим да падна със 102:107. 

Пиърс започна като титуляр за в първите минути, а след това се разплака, като по време на едно прекъсване бе пуснато видео с най-добрите му моменти като играч на отбора. В самия край отново бе върнат на паркета и домакините го оставиха да вкара при стрелбата си отдалеч. 

Това е последният сезон за Пиърс, които вече почти не играе. Най-добрите му години минаха с екипа на Детелините, на които помогна за една титла и се превърна във втория най-добрия реализатор. 

Иначе в настоящия тим на Бостън голямата фигура е Айзея Томас, който този път остана „само” с 28 точки. Като цяло домакините контролираха мача и макар и в края разликата да падна до 103:99, до обрат нямаше как да се стигне, така че те регистрираха 7-и пореден успех. Поражението бе 6-о за калифорнийци в 8  срещи. 

В другите мачове Торонто очаквано победи Бруклин със 103:95, а Ръсел Уестбрук не успя да направи трипъл-дабъл, но вкара 42 точки при успеха на Оклахома Сити над Портланд със 105:99.