Дирк Новицки напомни за най-добрите си дни, но и това не стигна за победа на Далас. Германецът завърши с 25 точки, като вкара 2 тройки в последните 40 секунди, но Портланд надви Маверикс със 114:113 в луд мач. 

Двата тима си размениха водачеството 6 пъти в последната минута, преди последната дума да бъде за Си Джей Маккълъм и Трейл Блейзърс. 

Новицки вкара първата си тройка, за да направи 108:107, но Маккълъм върна преднината на гостите. Последва кош на Девин Харис, но гардът на Пионерите пак имаше отговор, като след кош с нарушение резултатът стана 112:110. 

Новицки наниза още 3 точки 4 секунди само преди края, но след това Маккълъм успя да се измъкне от двама противници и с флоутър от наказателното линия донесе успеха на своя тим, който преди това загуби Еван Търнър заради счупена костица на ръката.

„Надявах се, че това ще ни стигне за победа, но в тази лига 3 секунди са много време, а и Маккълъм направи невероятно отиграване“ заяви Дирк. Гардът на Портланд вкара 32 точки, а Деймин Лилард помогна с 29. 

И двата отбора водят битка за последното място в зоната на плейофите, като Блейзърс са с баланс 23-30, а Мавс с 20-32. Интересно е, че съперниците си размениха по две победи през сезона, като всеки от тях печелеше като гост по два пъти. 

В другите мачове Джеймс Хардън завърши с 25 точки и 13 асистенции, а Хюстън победи Орландо със 128:104, докато Шарлът прекъсна серията си от 7 поредни загуби след 111:107 срещу Бруклин у дома.