Треньорът на Сан Антонио Грег Попович прие философски трансферирането на лидера на отбора Кауай Ленърд в Торонто. 

Легендарният наставник не успя да убеди крилото да остане при Шпорите и в крайна сметка той бе пратен при Раптърс заедно с Дани Грийн, а в замяна тексасци получиха ДеМар ДеРозън, Якоб Пьолтл и избор от Драфта. 

„През лятото обсъждахме много неща и различни варианти. Когато обаче се появи тази възможност преценихме, че трябва да я използваме. Не обичам да гледам назад и да говоря за миналото. Развълнуван съм от идването на ДеМар и Якоб” заяви Поп. 

„По време на престоя си при нас Кауай имаше невероятно поведение. Помогна ни да спечелим петата си титла и работи здраво. Беше отличен съотборник и не е създавал никакви проблеми. Желаем му всичко най-хубаво и сега просто е време да продължим напред” добави той. 

„Много съм доволен от идването на ДеМар в Сан Антонио и смятам, че сделката е добра и за двата тима. Той е утвърден играч, когато много уважавам и сме радостни, че ще бъде при нас. Якоб има потенциал, който може да развие. В съсъстава са и други млади момчета и това е вълнуващо, така че трябва единствено да мислим за бъдещето” каза още Попович. 

Шпорите се разделиха и с други играчи като Тони Паркър, който бе част от тима в продължение на 17 години, но сега отиде в Шарлат, докато универсалния Кайл Андерсън бе взет от Мемфис, така че ще бъде интересно какво ще направи Сан Антонио след всичките тези промени.