Оклахома Сити Тъндър се отърва от Кармело Антънии и големия му договор, като го трансферира в Атланта. 

Ястребите обаче веднага ще го освободят, той ще стане свободен агент и ще може да подпише с друг отбор, като фаворит е Хюстън, но и Маями е вариант. 

От известно време се обсъждаха варианти, при които крилото ще напусне Гръмотевиците и сега бе намерен такъв. Заедно с Мело и заплатата му от 28 милиона долара, Оклахома Сити праща към Атланта избор от Драфта през 2022, а в  замяна взима гардът Денис Шрьодер и крилота Майк Мускала. 

Последният обаче веднага ще бъде пратен във Филаделфия за Тимоте Луваву-Кабаро, а Сиксърс ще трансферират в Атланта Джъстин Андерсън. 

Всъщност Тъндър не спестяват кой знае какви пари, тъй като сериозно надвишават тавана за заплати, но все пак неустойката за това ще падне от 150 на 89 милиона, което е почти двойно намаление. 

Заплатата на Шрьодер е сериозна – по 15,5 милиона за 3 години, но в негово лице тимът взима още един солиден плеймейкър и определено се подобрява в стремежа да се бори с Голдън Стейт, Хюстън и ЛА Лейкърс.

Кармело не бе доволен от ролята си в ОКС и показателите му драматично се влошиха през изминалия сезон, което до голяма степен доведе и до отпадането още в 1-ия кръг на плейофите. При всички положения обаче, преминаване при Ракетите отново ще го постави в подобна позиция, тъй като там лидери са Джеймс Хардън и Крис Пол, така че ще бъде интересно какво ще се случи.