Кауай Ленърд се завърна в Торонто, за да получи шампионския си пристен, а след това вкара 23 точки срещу бившия си тим, за да изведе ЛА Клипърс со победа със 112:92. 

Крилото бе посрещнат подобаващо с бурни овации от феновете, а на таблото бяха показани избрани моменти от представянето му с екипа на Раптърс, след като бе в основата на спечелената през лятото първа титла за канадците. 

Той се прегърна с всеки от ръководителите, треньорите и играчите на Торонто, преди Кайл Лаури да му даде пръстена на шампион. Той е втори за Кауай след титлата със Сан Антонио през 2014-а. 

„Това бе страхотен момент. Цялата церемония ме накара да се почувствам специално. Целия минал сезон бе изключителен за мен, за нас, за целия град и цялата страна. Щастлив съм, че успяхме да спечелим и сега, когато отново съм тук, си споммних много прекрасни моменти” заяви Ленърд. 

Неговият тим реши мача във втората четвърт, спечелена с 37:14 и отвори аванс от 64:46 на почивката. В третата разликата до 5 точки, преди серия от 12 поредни точки отново да върне контрола на калифорнийци и те да стигнат до победата. 

Загубата бе 4-а в последните 5 мача за Торонто, който е с баланс 16-8. В същото време Клипърс записаха трени последователен триумф и подобриха показателите си до 19-7.