ЛеБрон Джеймс и Янис Антетокумпо отново ще бъдат капитани на отборите за Мача на Звездите в НБА, както беше и през миналата година. Тогава отборът на Краля спечели със 178:164 след  силна последна четвърт, а Кевин Дюрант бе избран  за МВП. 

Двамата получиха най-много гласове в двете конференции, като Краля успя да изпревари Лука Дончич. За него това ще е 16-о участие в двубоя, с което ще се изравни с Кевин Гарнет и Тим Дънкан. 

Той завърши с 6 275 459 гласа, докато словенската звезда на Далас получи 6 111 735. Дончич все пак ще стартира в двубоя, заедно с Джеймс Хардън (Хюстън), Антъни Дейвис (ЛА Лейкърс) и Кауай Ленърд (ЛА Клипърс) като играчи от Запада. 

На Изток възможност да започнат двубоя получиха още Кемба Уокър (Бостън), Трей Йънг (Атланта), Паскал Сиакам (Торонто) и Джоел Ембийд (Филаделфия). Другата седмица ще станат ясни резервите, след което ЛеБрон и Янис ще изберат играчите за своите състави, което ще се случи на 6 февруари. 

Треньор на отбора на Джеймс ще бъде наставникът на ЛА Лейкърс Франк Вогъл, докато наставникът на съперника ще бъде определен след седмица, след като Майк Бъдънхолзър, който води Милуоки, няма право отново да е начело на състава. 

Двубоят в Чикаго ще се състои на 16 февруари, когато Дончич ще бъде на 20 години и 353 дни, като ще стане 6-ият най-млад, който ще започне в сблъсъка. Рекордът се държи от Коби Брайънт който бе на 19 години и 169 дни при първото си избиране като титуляр.