Шесткратният шампион в НБА Майкъл Джордан, футболистите Лионел Меси и Кристиано Роналдо, тенисистът Рафаел Надал и много други известни спортисти изказаха съболезнованията си във връзка с един от най-великите баскетболисти Коби Брайънт.

Хеликоптер с 41-годишния Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джана снощи катастрофира в хълмовете край градчето Калабасас, щата Калифорния.

“Думите не могат да опишат болката, която чувствам. Обичах Коби, той ми беше като по-малък брат. Често разговаряхме, много ще тъгувам за тези разговори. Той беше силен съперник и един от най-великите играчи”, заяви Джордан пред АР.

“Събудих се, научавайки ужасната новина за трагичната гибел на един от най-великите спортисти в света. Загинаха Коби Брайънт, дъщеря му Джана и други пасажери. Моите съболезнования. Аз съм в шок”, написа Надал в Туитър.

“Коби беше истинска легенда и източник на вдъхновение за мнозина. Изказвам моите съболезнования към неговото семейство и приятели, както и към всички, загинали в тази катастрофа”, написа Роналдо в Инстаграм, публикувайки снимка на Брайънт.

“Напусна ни един истински гений”, заяви Лео Меси. /БГНЕС