ЛеБрон Джеймс служи за сериозно вдъхновение на Янис Антетокумпо с отличното си представяне, макар и вече да е на 35 години. 

В петък Милуоки ще гостува в Лос Анджелис и двамата ще се изправят един срещу друг за трети път през сезона, след като бяха съперници и в Мача на Звездите. 

„Невероятно е, че на 35 години той продължава да играе на това ниво. Просто показва пътя на останалите. Да видим някой, който на тази възраст играе така, ни кара да опитаме същото.  Затова и аз се надявам, че на 35 също ще съм на високо ниво, но за целта трябва да се грижа добре за тялото си” заяви Янис. 

25-годишният Антетокумпо спазва серия процедури преди и след мачовете на Бъкс, като отново е фаворит за наградата МВП  и тази нощ се отчете с 29 точки и 12 борби за победата над Индиана със 119:100. 

Елените ще излязат в „Стейпълс Сентър” с най-добрия баланс в Лигата от 53-9, докато Езерняците са лидери на Запад с 47-13. През декември Милуоки спечели със 111:104 у дома, а сега отново всички погледи ще бъдат насочени към Калифорния.