Баскетболистът на шампиона Балкан Марин Маринов призна, че той и съотборниците му поддържат форма вкъщи, но им е трудно. 

“Поддържам форма вкъщи с различни упражнения - лицеви опори, различни видове планк-ове, коремни преси. От време на време излизам да бягам, но май скоро няма да може и да се излиза. Доста ни е кофти, защото ние живеем със спорта. Той ни е и хоби, и работа. Без спорт не можем. Доста ни е трудно. Надявам се скоро всичко да отмине и нещата да тръгнат по нормален начин. Засега всички в отбора са добре, надявам се те и семействата да са добре. Всички тренират вкъщи, доколкото могат да поддържат форма”, заяви Маринов пред БНР. 

Младокът е един от двамата играчи на Балкан, които ще играят във виртуалната баскетболна лига, организирана от БФ Баскетбол. Записването за участие “БФБ е-баскет лига” продължава до 5 април, а началото на надпреварата ще бъде на 8 април. 

“Играя доста на плейстейшън и преди съм участвал в турнира и поради тази причина се записах. Реших да пробвам и да видя какво ще направя. Според мен ще бъде много интересно, защото и други баскетболисти ще участват. От Балкан ще бъдем двама, помежду си не сме имали вътрешен турнир, за да определим кой ще участва. Играл съм срещу други баскетболисти, по време на лагери с националния отбор. Играя повече FIFA 20, отколкото NBA2K20, сменям ги от време на време.

Преди време съм печелил турнири на по-стари версии на играта. Не съм играл от около 5-6 месеца, но се надявам тези дни да наваксам и се надявам да спечеля лигата”, каза още Маринов.