ЛеБрон Джеймс вкара късен кош и Лейкърс надви Клипърс със 103:101 в големия сблъсък, с който се поднови сезона в НБА. 

Антъни Дейвис наниза 34 точки за Езерняците, а Краля остана само с 16, но отбеляза при пробив и добавка 13 секунди до сирената.

След това той се справи отлично и в защита, като принуди Кауай Ленърд да подаде, а след това затрудни Пол Джордж при стрелбата му отдалеч и крилото пропусна. 

С успеха Езерняците подобриха баланса си до 50-14 и почти си гарантираха първото място на Запад, макар че няма да имат домакинско предимство, тъй като мачовете са без фенове и ще се състоят в комплекса на Дисни в Орландо. 
 
Мачът мина през интересни обрати, след като Лейкърс дръпна с 35:23 след първата четвърт, но в средата на третата Клипърс направиха серия от 26:5 и се откъснаха с 11. 

След това последва поредица от 34:16 за Езерняците преди всичко да се реши в самия край. Пол Джордж реализира 30 точки за Клипърс, а Кауай Ленърд добави 28, но тимът е с баланс 44-21 и не е сигурен и за второто си място в конференцията. 

В другия мач от деня Юта обърна Ню Орлийнс със 106:104 след 2 наказателни удара на Руди Гобер 7 секунди преди края. Джазмените наваксаха изоставане от 16 точки в края на 2-ата четвърт, за да стигнат до триумфа.