ЛеБрон Джеймс гарантира, че този път Денвър няма да направи сензационен обрат и прати ЛА Лейкърс на финал в НБА. 

Краля завърши с 38 точки, 16 борби и 10 асистенции, за своя 27-и трипъл-дабъл в плейофите и изведе Езерняците до триумф над Нъгетс със 117:107, а с това и до победа в серията с 4-1. Никола Йокич и компания наваксаха пасив от 1-3 в предишните два кръга, но не и сега. 

Калифорнийци се завръщат на големия финал за първи път от 2010-а, докато за ЛеБрон това ще е 10-о участие след тези с Кливланд и Маями, от които обаче спечели само 3. 

„За мен работата не е свършена. Дойдох тук за да върна тази организация там, където трябва да бъде и съм радостен, че изпълняваме това“ заяви ЛеБрон, чийто тим чака победителя от сблъсъка между Бостън и Маями, където Хийт водят с 3-2. 

Антъни Дейвис добави 27 точки за успеха, който не дойде лесно, но бе улеснен от здравословните проблеми на Джамал Мъри, който вкара 19 за Нъгетс, но имаше болки в крака и не бе на обичайното си ниво. Затова и този път до сензация нямаше как да се стигне. 

И в този мач Нъгетс наваксаха пасив от 56:72 в третата част, за да изравнят при 84:84 в края на периода, след което Дейвис наниза тройка. В последния Джеймс наниза 16 точки, а Лейкърс запази преднината си, която след тройка на Дани Грийн и кош на ЛеБрон стана 108:99, така че нов обрат нямаше да има.