Баскетболистите на Лос Анджелис Лейкърс ще носят черните си Мамба-екипи в чест на Коби Брайънт за мач №5 от финалната серия срещу Маями. 

Езерняците водят с 3-1 победи и явно вярват, че ще стигнат до титлата още в следващия сблъсък, който е в събота от 4:00 часа сутринта българско време. 

По този начин в отбора ще отправят почит към легендата Коби Брайънт, който носеше прякора Черната Мамба и загина при катастрофа с вертолет на 26 януари тази година. При инцидента си отиде и дъщеря му Джана. Именно Коби измисли дизайна на екипите, които се носят само в специални случаи. 

Новината бе потвърдена от съпругата му Ванеса в Инстаграм. Първоначалната заявка бе калифорнийца да играят в черно за мачове №2 и №7 от финалите, но при очертаващата се крайна победа е предприета промяна. 

Досега Езерняците носеха Мамба екипите във вторите мачове на всяка една от четирите си плейофни серии, като спечелиха всичките, включително и двубоя срещу Денвър във финала на Запад, в който Антъни Дейвис отбеляза победната тройка със сирената, след което изкрещя „Коби!“.