Новият сезон в НБА ще стартира на 22 декември. Това бе потвърдено окончателно, след като Лигата и Съюзът на играчите постигна договореност по основните въпроси. 

Кампанията ще включва 72 мача от редовния сезон, като е много вероятно да няма Звезден уикенд и Мач на Звездите. Идеята е финалите да приключат до края на юни, за да могат след това играчите да участват на Олимпийските игри. 

Таванът на заплати остава непроменен от последния сезон, а именно от 109,1 милиона долара. При границата, която клубовете не трябва да преминават, за да не плащат огромни суми на НБА също не се променя – 132,6 милиона долара. 

Баскетболистите, които са свободни агенти, ще могат да започват преговори за новите си договори на 20 ноември, само два дни след Драфта. От 22 ноември те ще могат да подписват контрактите си, а на 1 декември ще започнат подготвителните лагери на отборите. 

Все още остава да бъдат уточнени подробности по отношение на това дали мачовете ще се играят без публика заради пандемията от Ковид 19 и какъв точно ще бъде протокола в случай на зараза в отборите, които няма да бъдат изолирани както през лятото, когато бе доигран миналия сезон. Така или иначе обаче, големият баскетбол се завръща.