Eдин от най-добрите стрелци в НБА в последните десетина години - Клей Томпсън, е получил нова тежка контузия, съобщиха американските медии. 

Гардът на Голдън Стейт е с разкъсан ахилес на десния крак и ще пропусне и предстоящия сезон. Травмата се е получила по време на тренировъчна игра. Както е изветно той не играе и в предишната кампания заради скъсани връзки на коляното получени в мач №6 от финалите през 2019-а. 

Това е огромен удар върху Томпсън, както и върху Уориърс, след като тимът се надяваше да бъде отново сред претендентите за титлата, но сега отново ще бъде без една от ключовите си фигури. 

Треньорът Стив Кър, както и голяма част от играчите на Голдън Стейт, са пътували веднага за Лос Анджелис, за да дадат кураж на Клей, който се очаква да бъде опериран и да започне ново дълго възстановяване. Очакванията са обаче, да се възстанови напълно. 

Голдън Стейт избра центъра Джеймс Уайзмън под №2 от Драфта тази нощ и в тима имаха големи амбиции за предстоящата кампания. Сега обаче трябва да мислят дали да правят сделка, а и при всички положения тандемът Къри – Томпсън няма да тормози съперниците още дълго време.