Суперзвездата на НБА и Милуоки Бъкс Янис Антетокумпо сложи край на слуховете за бъдещето си, като реши да преподпише с Елените. 

Гръцкия Чудак се договори с организацията за 5-годишен максимален контракт на стойнот 228 милиона долара. Последният сезон е опция на баскетболиста. 

„Това е домът ми, това е моят град. Благословен съм, че ще бъда част от Милуоки Бъкс през следващите 5 години. Нека да си струва и шоуто да продължи!“ написа Янис в Туитър. 

През миналия сезон Антетокумпо стана третият в история спечелил наградата за МВП и най-добър  защитник след Майкъл Джордън и Хакийм Олайджуон, като записа по 29,5 точки и 13,6 борби на мач. 

За втора поредна година обаче, Милуоки не успя да стигне до финала в Лигата, губейки още във 2-ия кръг от Маями. Това доведе до слухове, че Янис може да поиска да си тръгне през следващата година като свободен агент и бе свързван с Голдън Стейт и ЛА Лейкърс. Сега обаче спекулациите ще приключат. 

Избран под №15 от Драфта през 2013-а от Бъкс, 26-годишният Антетокумпо се превърна в суперзвезда в Лигата, като във всеки един от 7-те си сезона до момента подобряваше показателите си по точки. 

Елените привлякоха преди началото на сезона Джру Холидей, Ди Джей Огъстин, Брин Форбс и Тори Крейг, като надеждите са, че този път ще направят дългоочаквания пробив.