Баскетболистите на Клипърс развалиха настроението на шампионите Лейкърс, след като ги победиха със 116:109 в дербито на Лос Анджелис от първия ден на новия сезон в НБА. 

Пол Джордж поведе победителите с 33 точки, от които 26 след почивката. Той успя в 13 от 18 изстрела от игра и наниза 5 тройки. Кауай Ленърд добави 26 точки, а Серж Ибака се отчете с 15. 

Преди началото на мача Езерняците получиха шампионските си пръстени и докато се усетят изоставаха с 22 точки в края на първата четвърт. Те обаче се окопитиха и във втората стопиха изоставането си само на 2 на почивката. 

В третата част се стигна до равенство при 75:75, след което последва серия от 14:3 за Клипърс до края на периода. В последната част преднината бе намалена на 5, но след това се вдигна до 17 и всичко бе ясно. Леброн Джеймс водеше Лейкърс с 22 точки, но обърна глезена си в един момент и записа само 28 минути игра. Очаква се и двата тима са сред претендентите за титлата и ще имат важна роля през сезона. 

В същото време в другия мач от първия ден Кевин Дюрант реализира 22 точки в официалния си дебют за Бруклин, който разби Голдън Стейт със 125:99. Крилото показа добра форма срещу бившия си тим, а Кайри Ървинг добави 26 точки, като Мрежите дръпнаха с 40:25 след първата част и не погледнаха назад.