Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски посвети наградата си за Треньор на месец октомври на треньорите за подрастващи.

Бившият национал получи днес приза си – значка с трикольор, изработена от ювелирна фирма „ЮВЕЛ“, на специална среща с журналисти в Пресклуб „България“. Призът за Отбор на месец февруари пък получи капитанът на „лъвовете“ Чавдар Костов.

Националният отбор събра над 90% от гласовете в традиционната анкета на Пресклуб „България“, като изпревари девическия ансамбъл на България в художествената гимнастика. С над 90% от гласовете бе и Росен Барчовски в гласуването за Треньор на месеца.

„Досега не съм го казвал, но посвещавам този успех на треньорите в клубовете. Треньорите на тези момчета по места, треньорите на подрастващите. Те не са само треньори, те са възпитатели и педагози, те са като родители настойници на тези деца. Това е посланието ми“, каза Барчовски за наградата.

„Винаги е приятно, когато се получават награди. Това е награда за добре свършена работа. Мисля, че е напълно заслужена и се надявам и занапред да получаваме такива награди. Това трябва да ни мотивира – да мотивира момчетата, които бяха в Рига, а и тези, които не бяха с нас в този прозорец, да тренират и живот и здраве, да се представим добре на Европейското първенство“, допълни Чавдар Костов. /БГНЕС