Пол Джордж затвори устите на критиците, след  като наниза 41 точки и взе 13 борби, а ЛА Клипърс победи Финикс със 116:102 като гост, за да намали изоставането си до 2-3 във финалната серия на Запад в НБА. 

Въпреки някои колебания в елиминациите, Джордж демонстрира лидерските си качества в изключително важен момент, когато тимът му бе пред отпадане. Той успя в 15 от 20 опита от игра и запази надеждите на калифорнийци за нов сериозен обарт. 

„Момчетата са страхотни. Те не спират да се борят, а сега дойдоха тук и спечелиха в тази враждебна обстановка. Сега трябва да направим това още два пъти“ заяви треньорът Тайрон Лу, чийто тим ще бъде домакин в мач №6. 

Отново без Кауай Ленърд Клипърите показаха отлична ефективност, като реализираха почти 55% от стрелбите си от игра. Те поведоха с 36:26 още след първата четвърт, а след  като в началото на третата допуснаха Финикс да поведе при 62:61, отговориха с 10 поредни точки, за да си върнат контрола и да дръпнат с 13 преди последната четвърт. 

В нея Слънцата се доближиха до 94:98, но нова серия от 10:2 за гостите реши всичко. Реджи Джаксън реализира 23 точки, а Маркъс Морис добави 22. Демаркъс Къзънс се включи отлично от пейката с 15 точки за 11 минути. Девин Букър водеше  Финикс с 31 точки, а Крис Пол добави още 22, но това не бе достатъчно.