Мач между основните фаворити за титлата ЛА Лейкърс и Бруклин Нетс ще бъде централния двубой от Коледната програма в НБА, обявиха от Лигата. Мачът ще се състои в Лос Анджелис. 

Двубоят ще бъде 4-и от традиционната програма от 5 мача и ще предложи сблъсък между Кевин Дюрант, Джеймс Хардън и Кайри Ървинг срещу ЛеБрон Джеймс, Антъни Дейвис и Ръсел Уестбрук, ако разбира се всички са здрави. 

Иначе всичко ще започне с двубоя между Ню Йорк Никс и Атланта Хоукс, а веднага след това шампионът Милуоки Бъкс ще посрещне Бостън Селтикс. Финалистът Финикс Сънс ще се изправи срещу Голдън Стейт Уориърс в мач №3, а след сблъсъка между Лейкърс и Бруклин предстои последния мач между Юта Джаз и Далас Маверикс. 

Да играеш на Коледа се приема за огромна чест, а и мачовете са наистина крайно любопитни. Иначе сезонът ще стартира на 19 октомври с двубоите Милуоки – Бруклин и ЛА Лейкърс – Голдън Стейт. 

Другата голяма  новина от НБА е свързана с Джоел Ембийд и информацията, че е подновил договора си с Филаделфия за още 4 години на стойност 196 милиона долара. 

Камерунецът има още 2 години от настоящия си контракт и така ще остане при Сиксърс до лятото на 2027-а, като за периода ще получи общо 261 милиона. Центърът се превърна в един от най-добрите играчи в шампионата, като през последния сезон записа по 28,5 точки и 10,6 борби средно на мач.