Александър Везенков отново изигра силен мач, но Олимпиакос загуби трилъра от Евролигата срещу Барселона със 78:79 след продължение. 

В каталунската столица гръцкият тим навакса 8 точки пасив на старта на последната четвърт и поведе с 67:65 след кош на Везенков 01:13 минути преди края. 

Последваха неуспешни стрелби за двата отбора, след което Кайл Курич изравни с два точни изстрела от наказателната линия.

Костас Слукас не успя при последната възможност за Олимпиакос, а и Кори Хигинс изпусна със сирената. В продължението Везенков изпусна един наказателен удар, а тимът му превърна пасив от 70:75 в преднина от 78:77 22 секунди преди края. 

Хигинс пропусна за Барса, но Пиер Ориола взе борбата и бе фаулиран, като не сбърка от линията 7 секунди до сирената. Слукас не успя да вкара в края и така Олимпиакос загуби за първи път през сезона, като има и 2 победи. 

Везенков бе на паркета 37:27 минути, като се отчете с 12 точки при стрелба от игра 5 от 9 и 1 от 2 от линията, взе 5 борби, направи 2 асистенции и завърши с коефициент на полезност от 14. Никола Миротич вкара 22 точки за победителите. 

С по 3 успеха и без загуба в турнира останаха единствено Барселона, Олимпия Милано и Асвел.