Наставникът на баскетболния Левски Константин Папазов призна, че отборът му се нужда от още две или три нови попълнения, след като "сините" загубиха от Рилски Спортист с 69:88 в мач от редовния сезон на Националната баскетболна лига.

„Изиграхме слаба последна част. Сериозна роля изигра и контузията на Чавдар, защото трябваше да му лепят главата, а той е важен играч за нас. При всички случаи и по-добрата ротация на Рилски изигра роля. Решаващи, тежки кошове на Алекс. Със сигурност, както вървеше мача, нямаше как да спечелим, но не заслужавахме да паднем с толкова".

"Аз смятам, че ключова беше ситуацията, в която поведохме 45-48 и получихме серия от 10-0 за много кратко. Отборът на Рилски винаги трябва да бъде под напрежение и под натиск. При всички случаи те в момента са лидерите в първенството и единственият шанс да се възползва някой е да не им вървят нещата. Когато те са на гребена на вълната, на емоцията, атаката им идва от много страни и трудно могат да бъдат спрени", коментира Папазов след поражението в Самоков.

"Много ранен етап е първенството, но съжаляваме, защото можехме да се борим за реален резултат. Лично аз се надявам, че през тази седмица ще можем да се засилим, но първото и най-важно условие е да имаме някакви финансови параметри. За момента не можем да поемаме никакви рискове до момент, в който нямаме някакво ясно финансово бъдеще".

"Иначе мога да бъда благодарен за старанието на играчите си, които в дълго време от мача играха като равен с равен. Можеш да спечелиш с опит и рутина. С класата, която имат по-опитните играчи, но това ще е много трудно срещу отбори като Рилски и Балкан. По начина, по който играхме в последната част, смятам, че можем да бъдем победени и от доста други отбори в лигата. Ние обаче продължаваме да се борим, както го правим до момента", допълни Папазов.

"Аз играчите не мога да ги обвиня в липса на дух и старание, но има обективни причини, защото в края на мача настъпва умора и нещата стават трудни. Надявам се, че след паузата на националните отбори ние ще бъдем в пълен състав. Не мога да гарантирам каква класа ще бъдат играчите, защото това зависи от финансовите възможности, но ние трябва да имаме още минимум 2-3 играчи".

"Хубавото е, че системата в баскетбола е на плейоф и дава шанс за успех, в която и позиция да си. С изключение на Ботевград, които имат изключително домакинство, при другите отбори не може да бъде фатална изходната позиция за плейофите. Ако успеем след декември да сме в пълен състав, за да работим до плейофите, има достатъчно дълго време да се обиграе един отбор".

"Да намери своя облик и треньорите да извадят максимума от играчите. Знаете, че миналата година бяхме доста колебливи, но за два месеца и половина след Купата успяхме да бъдем всички заедно и това даде своя резултат, естествено и на базата на играчите, с които разполагахме. Ние ще се борим във всеки един мач, а кога ще дойде спасението - Божа работа", каза още треньорът на Левски.