Баскетболистите на ЛА Лейкърс допуснаха нова загуба, този път от Минесота с 92:110 и продължават с колебанията. 

За да е ситуацията още по-лоша обаче, Антъни Дейвис получи контузия в лявото коляно след сблъсък с Джейдън Макдениълс и напусна в третата четвърт. 

Той ще премине тестове, като на този етап все пак в отбора смятат, че не става въпрос за нещо много сериозно. Езерняците влошиха баланса си до 16-14, след като бяха без шестима играчи заради Ковид 19, но пък ветерана Айзея Томас, който подписа краткосрочен договор с тим, реализира 19 точки за 22 минути. 

Вълците бяха без Антъни Едуардс, но Карл-Антъни Таунс се отчете с 28 точки, а тимът спечели за трети път поред, след  като отвори разлика от 20 точки преди последната четвърт. 

В същото време стана ясно, че Бруклин връща в състава Кайри Ървинг за мачовете извън Ню Йорк и Торонто. Гардът, който отказва да се ваксинира и затова бе отстранен, ще може да облече екипа на отбора за някои гостувания,  след серия отрицателни Ковид-тестове и след като влезе в ритъм. 

Мрежите имат много проблеми през сезона, като в момента 7 техни играчи, сред които Джеймс Хардън, са аут  заради положителни тестове за коронавирус. Минутите на Кевин Дюрант се увиличиха до 41 на мач, което също е проблем и той няма да играе тази нощ заради болки в глезена.