Александър Везенков и Олимпиакос загубиха първия си мач след дългата пауза от 19 дни без двубой, падайки с 80:94 срещу Фенербахче като гост в 20-ия кръг на Евролигата. 

Турският тим игра без водещите си фигури Нандо де Коло и Ян Весели, които са аут за няколко седмици, но изигра впечатляващо второ полувреме, спечелено с 58:41. 

Домакините реализираха 12 тройки през вторите 20 минути, за да постигнат впечатляващия триумф. Те играха много силно и в защита, за да подобрят баланса си до 8-10. 

Александър Везенков бе неочаквано пасивен за Олимпиакос, като стреля едва 4 пъти за 23 минути на паркета и реализира скромните 5 точки, с което изравни най-слабото си постижение за сезона. 

Той все пак добави 4 борби и 4 асистенции, за да завърши с коефициент на полезност от 11, но отборът му се срина след паузата, като направи 12 грешки при само 3 през първото полувреме. Серия от 8:0 в първите 2 минути на последната част отвори разлика от 74:59 и домакините не погледнаха назад. Олимпиакос все пак остава с отлични показатели от 12-6 и е в Топ 4 на класирането.