Треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров остана изключително доволен след втората поредна Купа на България за баскетболистите му. Тимът от Самоков победи Левски на финала в Ботевград с 92:86 и защити трофея си от миналата година.

„Защитихме трофея в един мач, който изглеждаше направо невъзможен. Аз не съм виждал отбор да е вкарал 11 тройки на полувремето с 80 процента успеваемост, както направи Левски. Но на полувремето казахме на момчетата, че това няма да продължи, а ние ще покажем по-добра защита. Имаме шампионски дух и характер и ще си извоюваме Купата, и го направихме. Много малко отбори печелят трофея две години поред. Ние запазихме голяма част от състава. Между другото, спах страхотно 48 часа, помогнаха ни с мотивацията. Благодаря на отбора, целия щаб, ръководството и феновете от Самоков. Брендън Браун и Павлин Иванов бяха невероятни в този мач. В крайна сметка всеки един помогна, това е отборна победа и много се гордея с всички момчета“, заяви Хаджисотиров, цитиран от БНР.

За най-полезен играч на турнира беше избран Павлин Иванов, който реализира 21 точки във финала. „Много се радвам за момчетата, за клуба и за ръководството. В последните години ни гласуват доверие и успяваме да покажем резултати. Левски започна много силно и реализираха 11 тройки от 14 опита. В края във всяка изминала минута напрежението беше в тях", каза Иванов.

Снимка: Lap.bg