Реал Мадрид надви Барселона в поредното Ел Класико, за да стигне до финала на Евролигата и да преследва нова титла на Стария Континент. 

Кралете спечелиха с 86:83 след великолепен обрат през второто полувреме, за да стигнат до битката за титлата срещу Анадолу Ефес в събота. 

Кралския клуб започна по-добре и дръпна с 8:2 в началото, а след това и с 14:8 но каталунците бързо отговориха, за да се стигне до равенство 19:19 след първата четвърт. 

Мачът остана равностоен до последните 3 минути на втората част, когато серия от 9:0 помогна на Барса да се откъсне по-сериозно и на почивката тимът водеше с 45:34. 

Реал обаче се подобри след паузата и се приближи до 6. Миротич помогна разликата пак да стане 11, но след 7 поредни точки мадридчани изоставаха само с 50:54, а след тройка на Ябуселе и с 53:56. 

Щурмът продължи и след още 7 поредни точки Реал влезе в последната четвърт с аванс от 60:56. Страхотен обрат наистина! Белите продължиха да игрят солидно и в решаващите 10 минути, като поддържаха аванс от 5-7 точки. 

Това продължи до средата на периода, когато след 2 тройки на Лапровитола Барса се доближи до 73:75 3 минути преди края. Брандън Дейвис изравни с два точни наказателни малко след това. 

Фабиен Козер обаче вкара тройка веднага след прекъсването, а след това открадна топката и реализира нови 2 точки за 80:75 2 минути преди  края. Калатес върна 2 точки, а след пропуск на Козер Брандън Дейвис вкара още 2. 

Добра защита на Барса даде възможност на отбора да поведе, но Венсан Поарие покри Лапровитола, а след борба в нападение Серхио Юл реализира за 82:79 в полза на Кралете 21 секунди преди края. 

Алекс Абринес обаче вкара дълги 2, но след това Адам Ханга не сбърка от линията. Нов кош на Данте Ексъм приближи Барса до 83:84, а след това Серхио Юл бе фаулиран 5,3 секунди до края. Той изпусна при втория си опит, но Гершон Ябуселе взе борбата и също бе фаулиран. Французинът успя при един от изстрелите си, а опитът на Миротич от центъра бе къс, макар и той да претендираше за нарушение. 

Козер и Ябуселе вкараха по 18 точки за победителите, а Серхио Юл добави 15. За Барса Никола Миротич се отчете с 26 точки и 12 борби, но това не бе достатъчно.