Анадолу Ефес защити европейската си баскетболна титла, след като надви Реал Мадрид с 58:57 в драматичния финал в Белград. 

Турският тим триумфира през 2021-а срещу Барселона, а сега го направи и срещу Кралете след много оспорвана битка в сръбската столица. Испанският тим имаше своите шансове, но остана с 10 отличия. 

Кралския клуб доминираше в първата четвърт в правоъгълника, а нападението на Анадолу не вървеше. Валтер Таварес набързо натрупа 12 точки и 7 борби, от които 5 в нападение и Реал дръпна с 15:8. 6 поредни точки на Шейн Ларкин в края на първата четвърт обаче, помогна на тима от Истанбул да изостава само с 15:14 след първата част. Белите бяха изпуснали и 8-те си опита отдалеч през периода. 

Реал успя да дръпне отново с малко повече при 29:22, но Мицич и Ларкин задържаха Анадолу в мача след серия отлични индивидуални изяви. Все пак на почивката Реал водеше с 34:29. Стрелбата отдалеч и на двата отбора не вървеше, като те имаха по 3 тройки до паузата от 15 стрелби за Реал и от 12 за Анадолу. 

В третата част испанците пак дръпнаха с 9 40:31, но силен финал  на периода остави турския тим в двубоя, като резултатът бе 42:40. Малко преди края на периода се стигна до сдърпване и бутане между Джеймс Андерсън и Венсан Поарие, като двамата се разминаха с по един неспортменски фал.  

Анадолу вкара първите 5 точки в последната част, след което последваха няколко смени на водачеството. Резултатът бе 53:53 по-малко от 2 минути и половина преди края. Василие Мицич вкара 3 точки за Анадолу, а след това Козер и Таварес изпуснаха по един фал, преди Плайс да добави за 58:55. 

Успешен пробив на Серхио Юл остави шансовете на Реал живи, а след  това тимът му направи 2 нарушения, които имаше да дава. 17 секунди до сирената топката все още бе в Анадолу. Реал не фаулира, турският тим стигна до късна стрелба, която Ларкин изпусна, а след това се получи разбъркване и Реал дори не стигна до стрелба.  

Василие Мицич поведе победителите с 23 точки, а Тибор Плайс вкара 19. За Реал Таварес се отчете с 14, но стрелбата отдалеч на Кралете бе едва 6 от 33 или 18%.