Реал Мадрид се завърна на баскетболния връх в Испания, след като победи Барселона с 81:74 и затвори финалната серия с 3-1 победи. 

Титлата е напълно заслужена за Белите, като тя е 36-а за столичани и първа от 2019-а година. Разочарованието остана за Барса, макар че каталунците бяха считани за фаворит от мнозина във финала. 

Домакините започнаха с бърза серия от 7:0, но след това нападението им зацикли. Белите отново доминираха при борбите, но водеха само с 13:10 след първата част. За каталунците Рокас Йокубайтис се включи добре с 5 точки. 

Втората четвърт започна с 11:0 за Реал, след което разликата стана 14 при 24:10, но гостите отговориха със серия от 11:2 и се върнаха в мача, като на почивката предимството на Кралете бе само точки при 34:33.   

След паузата Реал успя да поддържа преднина от няколко точки, но без да се откъсне решаващо. Някои точни стрелби отдалеч задържаха Барса близо, като преди последната четвърт резултатът бе само 57:56 за домакините. 

В последната част обаче, Реал затегна защитата, дръпна с 69:61 в средата на периода и оттам-нататък за Барса нямаше връщане назад. Центърът Еди Таварес бе фантастичен за победителите с 25 точки, 13 борби, от които 7 в нападение и коефициент на полезност от 41, като бе избран и за МВП на финалите. Фабиен Козер добави 17 точки. За Барса Никола Миротич вкара 14, но сезонът се превърна в разочарование за отбора, който спечели само Купата на Краля.