Хиляди фенове на Голдън Стейт Уориърс отпразнуваха титлата на тима по улиците на Сан Франциско на традиционния парад на шампионите, които по традиция обещаха да донесат още много радост на почитателите си. 

Войните триумфираха за 4-и път в последните 8 сезона в НБА след 4-2 във финала срещу Бостън и се завърнаха на върха, след като мнозина ги отписваха. 

Играчите, треньорите и ръководството преминаха по маршрут от около 2 километра по улиците на Сан Франциско, където отборът се премести да играе  през 2019-а. Предишните 3 титли бяха в Оукланд. 

Привържениците се бяха покачили по дървета и лампи, за да видят възможно по-отблизо играчите, а прескочиха и предпазните бариери, за да стигнат до тях. 

Стеф Къри, който бе избран категорично за МВП на финалите, след като вкара средно по 31,4 точки и 5,2 тройки на двубой, предизвика най-голямо внимание, но и останалите бяха почетени подобаващо. Стеф бе с пура в уста, а на врата му бе огърлица с трите предишни шампионски пръстена. 

Дреймонд Грийн произнесе дълга реч, като по традиция имаше заяждане и със съперниците от Бостън, чийто фенове обиждаха много Грийн и издигаха плакати, че съпругата на Стеф – Аиша не може да готви. 

„Те са уникални и специални. Този триумф е най-неочаквания предвид мястото, на което се намирахме в последните 2 години“ заяви треньорът Стив Кър, който вече има 9 титли – 5 като играч и 4 като треньор. 

„С тези млади момчета и ядрото на отбора отново на линия, това е доста плашещо за НБА! Все още не сме приключили!“ добави Клей Томпсън, който пропусна 2 години и половина заради тежки контузии.