Правата на Александър Везенков в НБА отново бяха прехвърлени в друг отбор, като сега те се държат от Сакраменто Кингс. 

В навечерието на Драфта Кливланд се разбра с Кралете да получи техният избор №49, като в замяна се съгласи да се освободи от българина. 

26-годишният Везенков бе избран под №57 през 2017-а от Бруклин, след което Кавалиърс придобиха правата му. През последния сезон той попадна в идеалната петица на Евролигата, стана шампион на Гърция, а сега се готви за мачовете на националния тим срещу Литва и Босна и Херцеговина. 

Иначе под №1 от тазгодишния Драфт Орландо малко изненадващо избра крилото на Дюк Паоло Банкеро. Той записа по 17,2 точки, 7,8 борби и 3,2 асистенции за отбора, който достигна до Файнъл Фор на NCAA. 

Дълго време се считаше, че Джабари Смит от Обърн ще бъде първи избор, но той остана трети, като бе взет от Хюстън и имаше по 16,9 точки, 7,4 борби и 42% стрелба от тройката през последния сезон. 

Между двамата Оклахома Сити Тъндър очаквано взе центъра на Гонзага Чет Холмгрен. Високият 213 см. играч притежава различни умения, като стреля 39% от тройката и в същото време е изключително солиден в защита, с блокирани 3,7 стрелби.