Съдиите признаха, че са отнели потенциална победа на ЛА Лейкърс срещу Бостън в НБА, но това не намали гнева на Езерняците. 

Калифорнийци загубиха тази нощ със 121:125 след продължение, но очевидно нарушение в последната секунда на редовното време срещу ЛеБрон Джеймс от Джейсън Тейтъм не бе отсъдено. 

„В ситуацията имаше контакт с ръката на ЛеБрон Джеймс. По време на самото положение обаче, не забелязахме нарушение. Екипът пропусна случилото се“ заяви главният съдия Ерик Люис. 

Това бе поредният мач, който Лейкърс губи след спорни съдийски решения и това още повече ядоса тима, води битка за плейофите и е с баланс 23-27. 

„Това бе очевидно нарушение. Категоричен фаул. Случилото се е неприемливо. Гарантирам обаче, че на съдиите няма да се случи нищо. Фаулът е безспорен и ясен. Реферите просто трябва да започнат да бъдат глобявани“ беснееше Антъни Дейвис. 

„Това бе един от най-добрите ни мачове през сезона и да го загубим по такъв начин и просто нелепо“ добави ЛеБрон Джеймс, който има средно по над 30 точки през сезона, но изпълнява едва по 6 наказателни удари средно на мач, най-малко от първите 8 при реализаторите. 

„Атакувам коша, както всички останали, които получават по над 10 наказателни във всеки мач, но не получавам нарушения. Странно е. Това наистина не се случва на никой друг“ заяви Краля.