Лидерът на Голдън Стейт Стеф Къри отново бе сравнен с легендата Майкъл Джордън след невероятното си представяне срещу Сакраменто снощи. 

Гардът избухна с 50 точки, за да стане първият стигнал тази граница в решаващ 7-и мач от плейофна серия. Тимът му спечели със 120:100 и ще играе с ЛА Лейкърс в полуфиналите на конференцията, а треньорът на Уориърс Стив Кър трудно намираше думи да опише случилото се. 

„Когато го гледаш просто трябва да си напомняш, че това е един от най-великите в историята на играта. Точно по този начин се чувствах, когато играех заедно с Майкъл Джордън” коментира Кър след шоуто на Стеф. 

Това не е първият случай, в който босът на Голдън Стейт сравняна Къри с Въздушния, като през януари заяви: „Той е модерният Ем Джей. Когато играех в Чикаго половината фенове бяха с екипа с №23. Сега половината носят този с №30 в нашата зала. Стеф черпи вдъхновение и енергия от феновете и най-показателното е това, че той е аплодиран във всяка зала”. 

Това бе 5-ият 7-и мач за Къри, откакто Уориърс се превърна в явление през последните 10 години, като отново бе незабравим като останалите. Първият бе загуба от ЛА Клипърс през 2014-а, след това дойде обратът от 1-3 победи срещу Оклахома Сити през 2016-а, но и поражението във финала на Лигата след 3-1 срещу Кливланд същия сезон. През 2018-а на финала на конференцията пък играчите на Хюстън пропуснаха 27 поредни тройки и Голдън Стейт се измъкна. 

Битката срещу Лейкърс започвна в сряда сутринта българско време, като домакинското предимство ще е за Уориърс.