Кевин Дюрант и Девин Букър приключиха участието си в плейофите на НБА, след като Денвър срази Финикс  със 125:100 като гост и затвори серията с 4-2. 

Звездите на Слънцата така и не успяха да се справят с Никола Йокич и компания, а липсата на Крис Пол за последните няколко мача, както и на ДеАндре Ейтън за последния, оказа своето влияние. 

Жокера отново блесна с трипъл-дабъл с 32 точки, а Дюрант и Букър бяха ограничени до общо 35 точки, след като само гардът имаше почти по толкова в серията сам. 

Серия от 23:2 в края на първата четвърт вдигна разликата до 44:26 за гостите, като Кентевиъс Колдуел-Поуп реализира 17 точки в тази част. На почивката гостите водеха вече с 30 и накараха феновете да освиркват домакините, които миналата година загубиха по подобен начин мач №7 срещу Далас у дома. 

На Изток обаче е интересно, защото Бостън измъкна 95:86 срещу Филаделфия като гост и стигна до 3-3 в серията, като решаващият двубой ще бъде в залата на Селтикс. 

Джейсън Тейтъм отново бе неефективен в първите 3 части и половина, като пропусна 14 о т 15 стрелби, а отборът му загуби аванс от 16. В последните минути обаче той излезе на сцената, като вкара 2 поредни тройки за аванс от 87:83, а след това подпечата и успеха с нови 3 точки за 95:84. Крилото завърши с 19 точки при 5 от 21 от игра, но Маркъс Смарт вкара 22, а Бостън ограничи съперника до 36% от игра. Джоел Ембийд и Тайрис Макси реализираха по 26 за Сиксърс, а до момента в серията има 4 победи за гостите и само 2 за домакините, така че развръзката е неясна.