ЛА Лейкърс е възможно най-неудобният съперник за Денвър, но лидерът на Нъгетс Никола Йокич не се притеснява от това. 

Утре рано сутринта Денвър ще приеме Езерняците в първи мач от финала на Запад в НБА, след като до момента загуби и 7-те плейофни серии срещу калифорнийци. 

Три от сблъсъците бяха именно на финал на конференцията, последният в балона през 2020-а, когато Лейкърс спечелиха с 4-1. Йокич обаче не помни онази серия. 

„Не си спомням нищо оттогава. Сега те са съвсем различен тим (само ЛеБрон и Дейвис са останали), така че сега всичко е ново и различно, а и те играят много добре до момента“ заяви сърбинът, чийто сблъсък с Веждата ще бъде решаващ. 

„Сега ние сме много по-опитни, тъй като сме били в тази фаза и преди. Сега обстановката е по-различна, но сме по-добри и по-единни от последния път, когато стигнахме дотук“ добави Йокич. 

През редовния сезон двата тима си размениха по 2 победи, като всеки спечели по два пъти у дома. Дотук и двата тима са без загуба в собствената зала в елиминациите, като Езерняците спечелиха първите си гостувания срещу Мемфис и Голдън Стейт, което се оказа решаващо за крайната им победа след това.