Баскетболистите на Денвър са само на победа от титлата в НБА, след  като отново сразиха Маями като гости, този път със 108:95. При 3-1 серията се връща в щата Колорадо за мач №5 във вторник сутринта българско време, който може и да е последен. 

Гостите отново контролираха мача през повечето време, въпреки че лидерите им  Никола Йокич и Джамал Мъри не бяха толкова впечатляващи. Аарън Гордън обаче поведе Нъгетс с 27 точки, а Брус Браун вкара 21 от пейката. 

„Все още не се сме направили нищо. Трябва да спечелим още един мач, за да сме шапиони“ обяви треньорът Майкъл Малоун, чийто тим отново аванс от 13 точки преди последната част. 

Тя обаче започна за пореден път със силни действия на Горещите, които нанизаха 8 поредни точки и стопиха пасива си до 5 при 86:81, а освен това Йокич направи 5-ия си фал и седна на пейката. 

Джамал Мъри, който се отчете с 15 точки и 12 асистенции, спря обаче пропадането с тройка, а след това и Джеф Грийн наниза 3 точки за 94:85. Йокич се върна и гостите запазиха предимството си, за да постигнат нова победа и да притиснат максимално Маями. 

„Сега трябва да печелим всеки един мач и можем да го направим“ заяви Джими Бътлър, който завърши с 25 точки за Хийт. В историята обаче, от 36 случая, в който даден тим е водил с 3-1 във финалите, само Кливланд през 2016-а успя да направи обрат. 

Йокич все пак завърши с 23 точки, 12 борби, 4 асистенции, 3 откраднати топки и 3 чадъра, като остана в игра, след като в първата четвърт обърна леко глезена си. Денвър отново стреля добре – 49,4%, като този път наниза 14 тройки от 28 опита, докато домакините бяха едва 8 от 25 отдалеч.