Още една суперзвезда ще пропусне световното първенство по баскетбол, което започва след 2 седмици. 

След Никола Йокич, който няма да играе, за да може да си почине от натоварения сезон, сега и Янис Антетокумпо е аут от турнира, този път по здравословни причини. 

Гръцкият Чудак претърпя операция на лявото коляно след края на кампанията за почистване на менискус и няма да успее да се възстанови навреме за надпреварата. 

„След месеци на усърдна работа и многобройни срещи с медицинския екип е ясно, че няма да бъда готов да се състезавам на нивото, на което искам да бъда. Това не бе избор, а единствената опция при гарантирането на това, че ще се завърна и ще играя така, както искам. Разочарован съм, но това е решение съобразено с лекарите“ написа Янис в официално съобщение. 

В лагера на Гърция се надяваха на чудо, което обаче няма да се случи. Това обаче са отлични новини за конкурентите на елините, които при това са в предварителна група заедно със суперфаворита САЩ. Целта пред Антетокумпо обаче, остава ясна. 

„Ще продължа да се старая и да бъда готов, когато следващия път бъда повикан. Моята лична и нашата голяма цел е тимът да се класира за Олимпийските Игри през 2024-а, когато се надявам, че ще мога с гордост да играя за него“ добави Янис в изявлението си.