Голямата сделка в НБА, която всички чакаха, е на път да се осъществи по доста неочакван начин. 

Звездата на Портланд Деймиън Лилард преминава в Милуоки Бъкс, където ще играе заедно с Янис Антетокумпо и ще превърне Елените със сигурност в основен претендент за титлата. 

Финикс обаче също участва в размяната на няколко играчи. Трейл Блейзърс ще получат бившият №1 от Драфта ДеАндре Ейтън от Слънцата, Джру Холидей и младока Тумани Камара, както и 3 бъдещи избора от Драфта от Бъкс, а Сънс получават Юсуф Нуркич, Насир Литъл и Киън Джонсън от Портланд, както и Грейсън Алан от Милуоки. 

Така след 11 сезона в Блейзърс, Лилард си тръгва в търсене на мечтаната титла, до която с Пионерите остана доста далеч. Той е №1 в историята на организацията по точки и вкарани тройки и втори по асистенции, а сега със сигурност ще има сериазна възможност да стигне до върхана НБА . 

Желанието му бе да премине в Маями, но Горещите така и не успяха да предложат дастатъчно добър пакет за него. Очаква се Портланд да се опита бързо да трансферира Джру Холидей, а сделката изглежда доста добра и за Финикс, след като Сънс, които имат звездите Девин Букър, Кевин Дюрант и Брадли Бийл, получават солидния център Юсуф Нуркич, както и добри помощни играчи. 

В Милуоки пък ясно показват на Янис Антетокумпо, че иска да му предоставят достатъчно възможности за още титли, след като Гръцкият Чудак намекна, че може и да не поднови договора си с организацията след изтичането му през 2025-а.