Суперзвездата на НБА Джеймс Хардън бойкотира медийния ден на Филаделфия, показвайки, че категорично иска да бъде трансфериран. 

Гардът желае да премине в ЛА Клипърс, но въпреки разговорите между двете организации, на този етап споразумението е далеч от постигане. 

През лятото Брадата реши да активира клаузата в договора си, която ще му донесе 36,5 милиона долара за предстоящия сезон, с очакването, че ще бъде пратен в друг тим, което обаче не се случи. 

Стигна се до сериозен разрив между баскетболиста и генералния мениджър Дарил Моури, когото Хардън публично нарече „лъжец“ и тогава категорично обяви, че повече няма да играе за Севънтисиксърс. 

„Джеймс Хардън не е тук днес. Той продължава да иска да премине в друг отбор и ние работим с неговите представители, за да намерим най-доброто решение за всички страни“ заяви Моури. 

Очаква се плеймейкърът да бъде глобен от лигата, като засега не е ясно дали ще се включи в тренировъчния лагер на отбора с новия треньор Ник Нърс. До началото на редовния сезон в НБА остават около 3 седмици.