Суперзвездата на НБА и Милуоки Бъкс Янис Антетокумпо се е разбрал да удължи договора си с организацията за още 3 години срещу 186 милиона долара, потвърди агента му. 

Третия сезон от сделката – 2027-28 е опция на играча, но сделката гарантира, че един от най-силните баскетболисти в историята ще остане при Елените минимум още 4 сезона. Общо за тези 5 години той би получил 280 милиона долара. 

Привличането на Деймиън Лилард от Милуоки очевидно накара Гръцкия Чудак да реши да остане в отбора още няколко сезона, след като през лятото бе обявил, че на този етап не мисли за удължаване на контракта си. 

Янис изведе Милуоки до титлата през 2021-а, като бе избран за МВП на финалите, а има и 2 награди за Най-полезен играч и на редовния сезон. Той е бил също така и Защитник на годината, така че влиза в компанията на Майкъл Джордън и Хакийм Олайджуон, като единствените, които са го правили. 

Милуоки беше с най-добър баланс през миналата кампания (58-24), но загуби още в първия кръг на плейофите от Маями. Новият сезон Елените стартират срещу Филаделфия в петък сутринта българско време.