Новият турнир в НБА започна с гафове и драматични развръзки. Надпреварата ще продължи до 9 декември, като тимовете, които са разделени в 6 групи по 5 отбора, ще изиграят по няколко мача, които ще се броят и в баланса им за редовния сезон. 

След групите следват елиминации до определянето на победителя, чийто играчи и треньор ще бъдат и финансово мотивирани, тъй като ще получат по 500 000 долара. 

Първият кош в надпреварата бе забивка на Майлс Търнър от Индиана, но още преди това всичко започна със сериозен гаф в Денвър, където се оказа, че линията за 3 точки и начертана неправилно и е по-далеч откъдето трябва да бъде. 

Всеки отбор домакин бе с паркет боядисан по различен начин, както и със специални екипи. От Далас установили проблема при леката тренировка преди сблъсъка и той бе коригиран, като след това Нъгетс спечелиха със 125:114 след 33 точки на Никола Йокич, за да нанесат първо поражение на тексасци. 

Луд бе завършекът и на мача Оклахома Сити – Голдън Стейт, който Уориърс спечелиха със 141:139. Стеф Къри вкара страхотен кош с подминаване в последната секунда, но първоначално той бе отменен, заради неправилно действие на Дреймонд Грийн и докосване до ринга. 

Последва няколкоминутно преразглеждане, което установи, че преди намесата на Грийн, Джош Гиди от Тъндър дърпа мрежичката, докато топката пада към коша, в резултат на което грешката е негова и двете точки се зачитат. Къри вкара 30 за победителите, а в мача паднаха общо 33 тройки, като гостите стреляха 53% от игра, а домакините цели 60%. 

Драматичен бе финалът и в Портланд, където Трейл Блейзърс губеха от Мемфис с 90:100 по-малко от 3 минути и половина преди края. Домакините обаче наваксаха и вкараха мача в продължение, след което и го спечелиха със 115:113. Шейдън Шарп имаше ключови изяви за победителите, докато Гризлис останаха единствият тим без победа и са вече с баланс 0-6. 

Ето и останалите резултати: Индиана – Кливланд 121:116 (Пейсърс преодоляха 38 точки от Донован Мичъл), Милуоки – Ню Йорк 110:105 (30 за Лилард, 45 за Брънсън), Маями – Уошингтън 121:114, Чикаго – Бруклин 107:109.