Крилото на Голдън Стейт Дреймонд Грийн бе наказан за 5 мача от НБА заради засилване на сдърпване в началото на мача с Минесота, когато почти се стигна до сериозно сбиване. 

Той бе един от тримата изгонени тогава, заедно със съотборника си Клей Томпсън и Джейдън Макдениълс, като хвана през врата центъра на съперника Руди Гобер по „опасен и неспортсменски начин”. 

От Лигата обявиха, че наказанието на Грийн е донякъде и заради репутацията му и предишни проблеми, в които се е забърквал. Той ще загуби около 1,3 милиона долара, тъй като няма да получи заплатата си за тези 5 мача, които са срещу Оклахома Сити – 2, Хюстън, Финикс и Сан Антонио. 

Това е 5-ото наказание за Грийн в кариерата му, но и най-голямото, след като досега бе наказван за по 1 двубой. Последното бе през тази пролет, когато бе санкциониран за един мач по време на серията срещу Сакраменто, настъпвайки Домантас Сабонис. 

Останалите два участници в мелето, заедно с Гобер, бяха глобени с по 25 000 долара от НБА, но правата им не са спрени. Голдън Стейт е в серия от 4 поредни загуби, а и може да бъде без Стеф Къри за още 1-2 двубоя, заради проблеми на гарда в коляното.